Nr 12

Hem

Tillbaka

Hmmm, läst min journal på Uppsala Akademiska. Kanske inte det bästa att göra en fredagkväll precis innan man ska sova. Men jag kände att jag hade så många frågor och syrran påminde om att Uppsalas journaler redan ligger ute på 1177. (Örebros läggs ut fr.o.m. 1 mars.) Behöver lite tid att bearbeta information innan det blir operation känner jag. Så sent som kvällen innan känns inte lämpligt.

I alla fall efter att ha googlat på begreppen i journalanteckningarna har jag fattat att det är i storhjärnans nedre del, i hjärnbarken och under hjärnbarken som tumören finns. Ganska ytligt tror jag då utan att alls vara säker. Det området i hjärnan har en ganska okänd funktion men möjligen hanterar det avståndsbedömning, ansiktsigenkänning och läsförståelse. OBS har googlat väldigt snabbt, okritiskt och läst det jag velat och orkat ta in.

Själva tumörens beskaffenhet? Ja, gliom kallas den i journalen och enligt Cancerfonden.se är de vanligtvis elakartade. Troligen elakartad står det också i journalen och det lite positiva är väl att den beskrivs som lågaktiv. Möjligen är de extra svåra att få bort helt och hållet och att strålning ofta ges redan vid operationen.

Kommer efter operationen alltså att springa in i människor, som jag inte känner igen och att ni har namnskylt hjälper inte… Humor är viktigt!

Kan hända att det jag skrivit här inte alls är riktigt. Har inte fått så värst muntlig information ännu. Undrar om jag får det före operationen? Tar inget för givet längre när det gäller sjukvården. Men jag tror att de är duktiga på sitt fysiska hantverk i Uppsala men patientkontakten känns väl så där i både Örebro och Uppsala. Nästa gång de frågar om jag har några fler frågor ska jag be dem berätta ALLT de vet. Får se om det hjälper. Trodde inte de visste mer än de berättade men Örebro verkar veta en hel del som de inte vidarebefordrat till mig.

Lite arg är jag men det är nog bara bra.