Nr 15

Hem

Tillbaka

Är nästan hög! Får åka till Örebro i morgon! Tycker jag kunde få åka hem men de vill nog ta blodprov varje dag för att ha koll på infektioner. Har haft lite halvfeber mellan 37,3 och 38,0. Inte mycket att skryta med. 

Har läst journaler idag och fått fram att röntgen efter operationen inte visade att något var kvar och i beskrivningen av operationen sa att de tyckte de kom åt allting bra. Tumören hade vuxit från 18 mm den 22 dec till 24 mm kvällen före operationen. Kan bara tycka att det var bra att jag fick ett ordentligt anfall och det blev opererat så fort. 

I alla fall så är jag fullt beredd på att tumören är/var elakartad (80% är elaka av den sorten har jag läst) och då blir det strålning och/eller cellgifter. Besked om det kommer nästa vecka. Tycker i alla fall att förutsättningen att bli helt frisk är väldigt god. Tror inte att jag kommer att dö av detta. Har bearbetat det här ihop med Per en längre tid och tycker allt går åt rätt håll nu när operationen är gjord och med bästa möjliga resultat. 

Sämstalistan:

Övervakningsavdelningen med 15 patienter utan möjlighet att larma personal på annat sätt än att ropa och två gubbar som hostade var femte minut. Tycker iofs synd om dem…

Alla sladdar som satt fast i kroppen. 5 elektroder på bröstet, dränage i huvudet som gjorde att man blev ganska fastlåst. Infart i armen kopplad till allt möjligt enligt önskemål. Andra in/utfarter på båda fotlederna och handleden. Kateter var nog mest en fördel…

Migränen och illamående på övervakningsavdelningen. Nästa gång går jag all in på morfin… blev inte så ledsen av morfinet den här gången som jag blev efter kjesarsnittet. 

Undersköterskan som frågade mig kl 4 på morgonen efter transport till rätt avdelning vad jag ville äta dan därpå. Då mådde jag rejält illa och sa att hon fick välja. Hon hann precis ut innan jag spydde….

Nattlampan i rummet, kan ju bara sova på ena sidan och då hamnar ansiktet mot nattlampan. 

Kudden är alldeles för stor och hög. 

Blodprovstagning kl 5.15 på morgonen i fullt ljus… mysigt. 

Slutgnällt!