Nr 22

Hem

Tillbaka

Glest med uppdateringar här nu, möjligen har jag hämtat kraft istället eller mer troligt varit orolig. 

Något sjukhusbesök var det förra veckan med information om cellgiftsbehandlingen samtidigt med strålningen som påbörjas idag. Det kunde nog ha ersatts av skriftlig information vilket hade varit mycket tydligare. Fast det var ju inget recept utskrivet på cellgifterna som skulle hämtas ut så besök kanske var bra… Kunde med nöd och näppe få ut medicin för 5 dagars behandling. Nåt fel på rutinerna och kommunikation mellan sjukhus och apotek känns det som. 

Idag har jag fått första strålbehandlingen och intagit cellgift på avsatt tid före behandlingen och ätit frukost på avsatt tid före det. Mycket att hålla reda på. Stör lite att behöva gå upp viss tid för att hinna äta frukost. Kanske får man inte gnälla över sånt. Under behandlingen blev det lite datorstol så jag fick ligga fastspänd onödigt länge. Tur att jag inte har nån större fobi mot att vara fastspänd och instängd. Ännu i alla fall. Medelålders sjuksköterskor som ropar att ”nu fungerar det igen” gör en inte så trygg. Jo, jag vet att även jag är medelålders…

Masken tryckte rejält över höger öga så eventuella känningar i vänster tinning som strålades var det inga problem att bortse ifrån. 

Möjligen är jag tröttare än vanligt efter behandlingen men nu får jag sova en stund inför ultraljudet av levern och dess missbildade blodkärl i eftermiddag. Däremot får jag inte äta och dricka 4 timmar inför det… Det ska inte vara nåt allvarligt problem med levern har det sagts tidigare men hittills har allting varit värre än befarat så lite orolig är jag inför det. Också.