Nr 24

Hem  

Tillbaka
Har väl mått bra på det stora hela senaste veckan men igår hade jag ont i huvudet ”på det gamla vanliga sättet”. Inget som har med behandlingen att göra, troligen. I alla fall fungerade det hyggligt med två alvedon och jag kom överens med strål-sköterskan att det är ok att blanda alvedon med strålning och cellgifter. 

Har en liten fobi mot huvudvärk och strålningen kommer troligen ge huvudvärk till slut eftersom det gör att hjärnan svullnar på de strålade ytorna och då gäller kortison. Vill undvika det så länge som möjligt. Tror att fysisk aktivitet underlättar eftersom blodcirkulationen ökar. Har en förhoppning att pauserna från strålning under helgerna gör att hjärnan hinner återhämta sig emellanåt. Även styrkeövningar för nacke och axlar är bra för att undvika spänningshuvudvärk. 

Var på besök hos en kurator i tisdags och möjligen gav det lite huvudvärk också. Att leva i nuet är inget man lär sig på några minuter men var ett av hennes huvudbudskap. Håller med i princip men funderar man på det för djupt är det inte många av mina intressen som platsar. Varför ska jag så frön idag om jag inte vet att jag kan ta hand om det jag sått eller skörda i höst? Leva i nuet har aldrig varit min bästa gren. Det finns alltid saker att oroa sig för långt i förväg. Hör en hel del till yrket också. I stort sett var hon bra i alla fall. 

Idag skiner solen och allt känns bättre. Kan t.o.m. känna lite rojalistisk yra och fundera över vad prinsen kommer att heta. Olof, Carl, Eugen ingår i mina tips.