Nr 26

Hem

Tillbaka
Imorgon är det sista strålningen. Då har det strålats maximalt för att få bort cancerceller i omgivningarna runt den bortopererade tumören utan att gå för långt och riskera att skapa nya farliga tumörer om jag fattat det rätt. Antar att det är en hårfin gräns. Eventuellt nya tumörer, onda som goda, kan ha uppstått och jag antar att en röntgen ska hitta såna om några veckor. Då ska svullnader efter strålningen väl ha gått ner. Har klarat mig ifrån huvudvärk nästan helt, skönt är det. Har pendlat mellan trötthet och mer energiska perioder. De mer energifyllda perioderna (stunderna) gör mig nog mer orolig än tröttheten. 

I fredags var jag uppe på jobbet för första gången (en energifylld stund). Det var trevligt och kändes bra. Många kan ha tyckt att jag pratade mer osammanhängande än vanligt och så blir det ibland. Var hos mamma på fredageftermiddagen och lördagen gick åt till omplantering av tomatplantor och mer utepyssel. På söndagen hade Örebro läns trädskötarförbund kurs/avrostning om trädbeskärning i min trädgård och det passade ju perfekt nu när jag inte är i toppform. Har dessutom problem med höger axel igen eller fortfarande, vilket man vill. Sträcka sig högt upp för att nå en gren finns inte på kartan. I alla fall har alla människor och aktiviteter gjort mig helt slut. Får nog bli tupplur nr 2 snart. 

Läkarbesök efter sista strålningen i morgon. Har ingen aning om vad som tas upp då. Blunda och peta mig på näsan? Kolla reflexer? Fråga hur jag mår? Bryr han sig om en ond axel? Som vanligt en helt ny person med en annan roll (Strålläkare) än nån av de jag träffat tidigare. Tar med mig Per som stöd, jag brukar kunna bli arg så han kan behövas som stöd för den jag träffar också. Kan det hända att jag får nån information om cellgiftsbehandlingarna som kommer eller när de kommer? Har mejlat onkologen och påtalat att det är trevligt med information i god tid. Bra också om recept skrivs ut i tid så att Apoteket hinner ta hem medicin innan behandlingen börjar, det har jag dock glömt att mejla om. Ni ser, jag är redan lite uppretad…