Nr 28, 14 maj 

Hem

Tillbaka
Ska försöka sammanfatta för att själv komma ihåg hur det varit. 

Drygt en vecka efter sista strålningen började jag bli lite yr. Beroende på överansträngning, stress (hur det är möjligt), svullnad i huvudet eller annat var svårt att säga. Det var några besök, sambon bortrest, matpassning för de som skulle ta hand om mig under tiden. Iaf snurrade det vilt speciellt nattetid en period. Höll på att knocka Per med armbågen, det kunde ha gått illa. Lite aktiviteter o matlagning, bilåkning mm när Per var bortrest och jag var ganska yrslig.

Ringde läkare och beslöt avvakta med medicin (=kortison i den världen) över helgen. Åkte till Långshyttan och läget var detsamma. På måndagen tyckte jag ändå att det var idé att testa kortison och fick utskrivet. Tisdagen var jag högröd i ansiktet och jobbade i trädgården och var ganska arg. Och kunde inte sova på natten förstås. Fortsatte onsdag och torsdag och iväg på trädgårdsmässan i Sthlm, mycket bilåkning, Ulriksdals skottsträdgård, torsdag och fredag och hotellrum på 18:e vån… Orkade inte mer. Åkte hem och ringde avdelningen på lördagen och beslutade ihop med (ny)  läkare att inte ta kortison på kvällen men om det blev mer yrsligt ta 8 tabletter på morgonen…. 

Ingen större skillnad vad jag märkte men kunde äntligen sova och var inte manisk eller deppad. Skönt!!! Mycket bättre både fysiskt och psykiskt blev det fast fortfarande en hel del gungande men det funkade ändå rätt bra. 

Satsade på mer vila, äta och promenader. 

Röntgen 27 april var som att åka flipperspel en timme med alla tillhörande ljudeffekter. Tur att jag är bra på att koppla av. Sova var tyvärr inte möjligt. 

3 maj var det läkarbesök och resultat från röntgen. Det såg väl någorlunda ok ut. Antingen svullet efter strålning eller aktiva cancerceller. Eftersom jag ändå mår så pass bra får man väl hoppas på det förstnämnda. Info om cellgiftsbehandlingen också och kortison vill de alltid att man äter men det är för att må bättre och påverkar inte effekten av behandlingen så jag provar utan först. Tabletter mot illamående får man också. Tabletterna tas måndag kväll till fredag kväll. Tisdag morgon hade jag väldig huvudvärk och illamående men efter ok från vården tog jag alvedon och det hjälpte bra. I övrigt har jag inte haft några större besvär. Sovit lite dåligt på nätterna och lite tröttare för varje dag men det är ju väldigt lindriga bekymmer. Får se om tröttheten sitter i länge efter. Blodprover för att kolla kroppens status tas inför nästa behandlingsvecka som blir veckan efter studenten.