Nr 6

Tillbaka

Japp, i går måndag fick jag tag på en läkare i alla fall, en kvinnlig, lite mer ordning på dessa? Röntgen på tisdagen (idag) ÄR enligt rutin och inte föranlett av något som hittats på tidigare röntgen. Nog så viktigt att veta! Jag fick dessutom en läkartid för att gå igenom senaste röntgen idag tisdag och läget är som tidigare. En tumör är det på vänster sida i huvudet som ska tas bort i Uppsala inom några veckor. Om den är ond eller god vet man först efteråt när den undersökts men till dess tänker jag tro att den är god. Den är inte speciellt aktiv och det gör väl också att jag hoppas att den är god.

Just nu känns allt lite lättare men jag vet att det kommer att gå upp och ner. Fick i alla fall sluta med kortisonet och det känns bra. Av epilepsimedicinen blir jag möjligen lite folkilsken, speciellt på förmiddagarna har jag märkt. Får en ganska liten dos så den borde jag ha vant mig vid sa läkaren och så ska jag trappa upp lite ändå… får se vad som händer då. Men det finns visst andra sorter också om det här inte fungerar. Jag hoppas väl också att det ska hjälpa att sluta med kortisonet. 100 tabletter på typ 12 dagar måste väl ha stökat till något i kroppen?

Nu har jag i alla fall träffat en läkare som inte enbart tittat mig djupt i ögonen (dagen före julafton) och präntat in att jag nog inte riktigt förstått vad som hänt eller hur allvarligt det är. Nu har jag något att förhålla mig till och en tidsplan. Jag får göra det jag vill utom att köra bil och bada när jag är ensam och möjligen något mer som ändå inte är särskilt aktuellt.

Sjukskriven hela januari i första läget, sen får vi se. Ska informera jobbet senast på torsdag, de kanske undrar var jag är? Har inte orkat titta i jobbmejlen och jag har ju ändå inte haft några besked.

Hoppas kunna/orka bli lite kreativ om några dagar men sömnen är ju så där just nu så det har inte funnits någon energi. Jag blir ju normalt lite ilsken om jag inte gör något vettigt på dagarna men just nu får jag vara nöjd om det blir en promenad på en timma.

Och hör ni vänner, har ni tinnitus, hörselproblem eller liknande, nöj er inte bara med en hörselundersökning. Jag vet inte om mina problem med detta är symptom på tumören men ändå, kolla upp det ordentligt! När jag regelbundet fick migränliknande huvudvärk för flera år sedan gjordes en riktigt ordentlig röntgen i alla fall. Har inte hört om de kollat dessa bilder igen nu men det ska jag nog fråga.